Zábavnou formou si osvojili zásady správnej a vyváženej stravy, zorientovali sa v zložení potravín a v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Cieľom projektu bolo aj oboznámiť ich s rizikami, ktoré so sebou nesprávna výživa prináša. Veď všetci to veľmi dobre poznáme. Kým jedni rodičia sa obávajú, či ich dieťa zjedlo aspoň niečo, iní uvažujú, či toho nezjedlo príliš. Pravdou je, že vypestovať u detí pozitívny vzťah k stravovacím návykom, ale aj pohybovým aktivitám, je nesporne jedným z najväčších benefitov do ich budúcnosti. V dnešnej uponáhľanej dobe sa však o oboch oblastiach vedie pomerne rozsiahla diskusia. Čo má však podľa najnovších prieskumov najväčší vplyv na obezitu slovenských detí? Medzi tri hlavné faktory patria hlavne: pohybové aktivity, pitie sladených nápojov a prekvapivo aj to, či dieťa obeduje v školskej jedálni. Ukázalo sa, že nielen domáce, no vo veľkej miere aj školské prostredie, hrá v otázke správneho stravovania dôležitú úlohu. Počas realizácie aktivít sa žiaci okrem iného naučili, že všetky potraviny, ktoré zjeme, vo väčšej či menšej miere ovplyvňujú fungovanie nášho organizmu. Obsahujú totiž látky ako: enzýmy, vitamíny, minerály, ale aj bielkoviny, cukry a tuky, ktoré rôznym spôsobom vstupujú do všetkých procesov v organizme.
Projekt bol zameraný na motiváciu detí vnímať dôležitosť pravidelného stravovania, zdravého výberu potravín a pokrmov. Vysvetľoval potrebu správneho skladovania potravín, hygienickej prípravy pokrmov a tiež dôležitosť pohybových aktivít.
Koordinátor projektu: PaedDr. M. Čákyová, MBA
Fotoalbum: