Piatok 26. 4. 2024

Navigácia

Festival kníh pre deti a mládež - DNI DETSKEJ KNIHY 2023

Žiaci 4.A triedy sa zúčastnili dňa 25.5. 2023 besedy s podtatranskou autorkou kníh Kristínou Baluchovou a ilustrátorkou detských kníh, levickou rodáčkou Hedvigou Gutierrez. Beseda sa konala v Tekovskej knižnici v rámci jubilejného 40. ročníka celoslovenského festivalu kníh pre deti a mládež DNI DETSKEJ KNIHY 2023.

Pani spisovateľka i ilustrátorka zážitkovou formou predstavili deťom  knihu Záhady knižnice na konci ulice, v ktorej sa udialo niečo veľmi nezvyčajné, z kníh zmizli všetky písmená. Ako sa príbeh skončil, v ktorom sa malí čitatelia pustili do usilovného pátrania im však neprezradila, to sa deti dočítajú práve z jej knihy. Taktiež im priblížila sériu príbehov z leteckého prostredia Kapitán Padák a knihu Hotdog a čarovné Vianoce. Porozprávala im zaujímavosti zo svojho života i to čo ju inšpiruje k písaniu.
Pani ilustrátorka im porozprávala o začiatkoch svojej ilustrátorskej tvorby a demonštrovala žiakom ilustrácie z kníh Baba Jaga, Plecháč Bob, Záhady knižnice na konci ulice. Autorka i ilustrátorka trpezlivo odpovedali na otázky, ktoré si pre ne žiaci pripravili. Deťom sa beseda veľmi páčila.
Po ukončení besedy sme sa  presunuli na divadelné predstavenie zrealizované podľa najnovšej knihy Jána Uličianskeho - Pán Nápad zachraňuje svet. Žiaci sa prostredníctvom divadla dozvedeli o knihe, že je nielen zábavná, ale aj enviromentálne zameraná.
Skvelým záverom  tohto dňa bolo stretnutie sa s množstvom známych slovenských spisovateľov a ilustrátorov, ako sú napr.: Toňa Revajová, Marta Hlušíková, Braňo Jobus... Pán Uličianský sa ospravedlnil, že sa zo zdravotných dôvodov nemohol zúčastniť, avšak všetky deti v Leviciach srdečne pozdravil krátkym videom.

Zapísala: Mgr. Jana Mojžišová

Fotoalbum:

 

      

      

 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Saratovská ul. 85, Levice
    Saratovská ul. 85
  • 0910 486 759 - tajomníčka /mobil/
    036 631 2577 - tajomníčka
    036 622 3564 - vedúca jedálne

Fotogaléria