Utorok 22. 10. 2024

Navigácia

  • Exkurzia – Levické mliekárne a.s.
    21. 10. 2024
    Vo štvrtok, 17. októbra, navštívili žiaci 3.A a 3.C triedy Levickú mliekáreň a.s. Spoznávali rôzne zariadenia na spracovanie mlieka. Zoznámili sa s výrobou rozmanitých mliečnych produktov. Mali možnosť vidieť, ako sa vyrába syr Niva i ako sa spracuvávajú ingrediencie na výrobu tvarohu. Zaujala ich aj výroba tavených syrčekov či miláčikov. Rozmanitosť mliečnych výrobkov či samotné výrobné postupy prírodných, plesňových aj tavených syrov boli pre nich veľmi pútavé.
  • Festival zdravia
    21. 10. 2024
    Druhý októbrový týždeň sa náš celý prvý stupeň zapojil do skvelého festivalu zdravia, ktorý bol zameraný v rámci integrovanej tematickej výučby na zdravú výživu, prevenciu obezity a propagáciu zdravého životného štýlu. A keďže okrem fyzického zdravia nám veľmi záleží aj na duševnom zdraví, nezabudli sme vhodnými aktivitami motivovať deti k rozvíjaniu wellbeingu v školskom prostredí.
  • 3. B na oblastnej výstave zvierat a na Levickom jarmoku

    3. B na oblastnej výstave zvierat a na Levickom jarmoku

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 3. B na oblastnej výstave zvierat a na Levickom jarmoku.

  • Exkurzia – Levické mliekárne a.s.

    Exkurzia – Levické mliekárne a.s.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia – Levické mliekárne

  • Festival zdravia

    Festival zdravia

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival zdravia.

  • Školské kolo v hláskovaní z anglického jazyka
    17. 10. 2024
    Školské kolo v hláskovaní z anglického jazyka
    Zodpovedná: Mgr. Dana Slamková
  • 3. A a 3. C na plaveckom výcviku
    11. 10. 2024
    V týždni od 30. 9. do  4. 10. 2024 sa žiaci 3. A a 3. C triedy zúčastnili plaveckého výcviku v Levickej plavárni.
    Plaveckého výchovno-výcvikového kurzu sa zúčastnilo 28 žiakov,  z toho 9 neplavcov, 10 čiastočných plavcov a 9 dobrých plavcov. Žiaci boli rozdelení do troch družstiev podľa plaveckej zdatnosti. Každej skupine sa venoval jeden inštruktor plávania.
  • SIDAS 2024
    7. 10. 2024
    SIDAS 2024
    Zodpovedná: Mgr. Dana Slamková
  • SIDAS 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album SIDAS 2024.

  • Dm ženský beh
    7. 10. 2024
    Dm ženský beh 2024
  • Európsky deň jazykov
    7. 10. 2024
    Európsky deň jazykov
    Zodpovedná: Mgr. Elena Henčeková
  • Európsky deň jazykov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

  • Upracme Slovensko – Svetový čistiaci deň 2024
    3. 10. 2024

    Neustále počúvame: „Ja som ten odpad neurobil/a, nech si ho uprace ten, kto áno.“ Nie vždy a všade však fungujú veci takto jednoducho. Možno sme neboli súčasťou problému, ale stali sme sa súčasťou riešenia. Ako?

  • Svetový čistiaci deň 2024

    Svetový čistiaci deň 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový čistiaci deň 2024.

  • Európsky týždeň mobility

    Európsky týždeň mobility

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň mobility.

  • Zber šípok - už 8. ročník v spolupráci s Lesmi SR

    Zber šípok - už 8. ročník v spolupráci s Lesmi SR
  • Jašteričník má nového obyvateľa

     Jašteričník má nového obyvateľa

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jašteričník.

  • "Škola pre život" napreduje v "šestke" (ZŠ Saratovská 85 Levice)...

    "Škola pre život" napreduje v "šestke" (ZŠ Saratovská 85 Levice)...

    Letné prázdniny ubehli ako voda a ani sme sa nenazdali, znovu sa vraciame do školy. My sme využili tento čas na zmeny, ktoré prispejú k príjemnejšej atmosfére v škole (niektoré je vidieť na fotkách), k lepšiemu hospodáreniu (získali sme fotovoltickú elektráreň – panely sú umiestnené na streche telocvične a celé leto už vyrábajú elektrickú energiu, čím budú ušetrené peniaze na rozvoj školy) ako aj na zmeny, ktoré priamo ovplyvnia vyučovací proces. Ocenenie Orly vzdelávania sme získali v uplynulom školskom roku, ale nechceme zaspať na vavrínoch, preto pokračujeme a rozširujeme ponuku tradičných činností, ako sú všetky športové projekty (Detská atletika, Tréneri v škole, basketbalové a volejbalové tréningy, športové oddelenie s rozšírenou športovou prípravou, plavecký a korčuliarsky kurz a pod.), intenzívna jazyková príprava z anglického jazyka formou koncepčného vyučovania a intenzívneho zážitkového týždňového kurzu s „native spíkermi“ (pridávame už aj pre 1. stupeň...), kvalitné vzdelávanie v profilujúcich predmetoch ako aj rozmanitá a bohatá ponuka krúžkov a aktivít.

    Pre našich žiakov sme však pripravili aj niektoré novinky, ktorými náš slogan chceme ešte viac napĺňať. Keďže si mimoriadne zakladáme na kvalite vzdelávania cudzích jazykov, ako jediná základná škola v Leviciach aj v širokom okolí otvárame jazykový kurz španielskeho jazyka, ktorý pridávame ako tretí cudzí jazyk a naši žiaci môžu tak nadobudnúť schopnosť dohovoriť sa v ďalšej veľkej časti sveta. 

    Na čom si takisto veľmi zakladáme, je príprava detí pre získanie zručností z informatiky, ktorá sa nachádza už takmer vo všetkých oblastiach života. Preto sme pripravili absolútnu novinku – od 1. októbra zakladáme „Klub LEGO® robotiky Levice“ v spolupráci s českou firmou RoboCity Praha, čo znamená, že pre žiakov našej školy už od 1. ročníka bude poskytované vzdelávanie hravou formou tak, aby vnikli do tajov informatiky a robotiky a boli čo najviac pripravení získať v budúcnosti lepšie podmienky na kvalitné zamestnanie a život. Česká firma si práve našu školu vybrala ako prvú na Slovensku a pevne veríme, že týmto sa výrazne zvýši úroveň vzdelávania už od najmenších detí.

    To sú však len niektoré (aj keď veľmi dôležité) zmeny v našej škole. Pevne veríme, že týmto sa posúvame v kvalite a v ponuke zas o kus ďalej. TOTO je podľa nás napĺňanie nášho sloganu „Škola pre život“ – vzdelávať pre kvalitný a lepší život.

    Žiakov prijímame do 15.9.2024 – všetky potrebné informácie je možné získať u riaditeľa školy osobne alebo e-mailom na riaditel@6zslevice.sk

  • Pozor! Ponuka IBA pre našich žiakov (platí aj pre prvákov)!

    Pozor! Ponuka IBA pre našich žiakov (platí aj pre prvákov)!
  • Koncoročný výlet 6.C a 7.B
    4. 7. 2024
    Koncoročný výlet 6.C a 7.B
    Zodpovední: Mgr. Radoslav Maďar, Mgr. Dušan Kazár
strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Saratovská ul. 85, Levice
    Saratovská ul. 85
  • 0910 486 759 - tajomníčka /mobil/
    036 631 2577 - tajomníčka
    036 622 3564 - vedúca jedálne

Fotogaléria