Novinky

        • Tekvicová paráda
          • Tekvicová paráda

          • K jeseni neodmysliteľne patria tekvice. Najznámejším spôsobom výroby dekorácií z tekvice je jej vyrezávanie. Strašidelné vyrezávané tekvice si spájame so sviatkom Halloween, ale zvykli sa používať ešte skôr, než sa tento sviatok začal oslavovať. Lampáše z tekvice sa umiestňovali do okien alebo pred domy. Na našej škole sme si vyzdobené tekvice vystavili na chodbe pred triedy. Celý týždeň sa tak na nás usmievali veselé ale i strašidelné svetlonosy. Tekvicová paráda pochádzala z dielne našich tvorivých žiakov prvého a druhého ročníka, ktorí nám za pomoci rodičov pomohli zachovať tento starý zvyk.
        • Exkurzia na farmu „Na háji“ v Devičanoch
          • Exkurzia na farmu „Na háji“ v Devičanoch

          • Žiaci 4. B a 7. C sa 12. októbra 2021, v rámci projektu „Zelená škola“ a projektu „Hovorme o jedle“, vybrali na exkurziu na farmu v Devičanoch. Po dodržaní všetkých opatrení, sme prežili krásne slnečné dopoludnie v príjemnom prostredí.
            Na farme nás privítali príjemní majitelia, ktorí s láskou, s radosťou a s veľkým nadšením rozprávali o svojej práci, a zároveň aj koníčku. Po príchode sme sa rozdelili na dve skupiny a každá sa vybrala iným smerom.

        • Týždeň zdravej výživy v 4.A
          • Týždeň zdravej výživy v 4.A

          • Druhý októbrový týždeň sme sa tematicky zamerali na zdravú výživu a prevenciu obezity. Spoločne sme si zrealizovali niekoľko pútavých zážitkových aktivít, ktoré hravou formou poučili a zabavili celý kolektív. Každý deň v tomto týždni sme upriamili svoju pozornosť na jeden z faktorov zdravého životného štýlu. Naše chutné a zdravé desiaty boli dôkazom aplikácie naučeného do praxe. Využili sme rovesnícke vyučovanie, ktoré žiakov naučilo informácie vyhľadávať, spracovať a následne prezentovať kamarátom v triede. Postupne sme sa zamerali aj na potravinovú pyramídu, správny pomer základných živín v dennom jedálničku a nevynechali sme ani skupinovú prácu s témou produktov chovu a pestovania. Spoločne sme si pochutnali na zdravej bryndzovej a rybacej nátierke, domácom kváskovom chlebíku, na cviklových a mrkvových mafinách.

        • Dokonalé a nedokonalé ovocie a zelenina
          • Dokonalé a nedokonalé ovocie a zelenina

          • Netradičný vzhľad – skvelá chuť

            Plodiny, ktoré nespĺňajú štandardné požiadavky na tvar či veľkosť, bývajú často vyhadzované a nevyužité. Prostredníctvom rozhovorov so žiakmi a vytvorením si  výstav v triedach, sme poukázali na kvalitné ovocie a zeleninu, ktorých jedinou chybičkou krásy je nedokonalý vzhľad. V prvom rade tak chceme vzdelávať žiakov a pomôcť k zníženiu plytvania potravinami.Podľa odhadov Európskej únie sa v rámci členských štátov v priebehu výrobného procesu vyhodí vyše deväť miliónov ton potravín.

        • Európsky týždeň športu 2021
          • Európsky týždeň športu 2021

          • Európsky týždeň športu sa koná každoročne s cieľom nabádať ľudí k zdravšiemu životnému štýlu. Je dobrou športovou tradíciou našej školy, že sa pravidelne zapájame do tohto celoeurópskeho motivačného projektu. Počas troch týždňov sa naši žiaci prvého stupňa intenzívne venovali nácviku tanca Jerusalema, aby mohli v závere odprezentovať svoje pohybové zručnosti. Okrem dobrej nálady a radosti z pohybu, vnášala spoločná športová myšlienka do jednotlivých zapojených kolektívov aj systematickosť, pevnú vôľu, kondíciu. Príprava a realizácia tanečnej aktivity spojila v duchu tradície pohybu všetkých milovníkov zdravého životného štýlu, duševnej a fyzickej pohody.
        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Príchod jesene sa na našej škole vítal spevom slovenských ľudových piesní. Na hodinách hudobnej výchovy boli zvolení žiaci z jednotlivých tried, ktorí postúpili do školského kola. Dňa 4. októbra sa uskutočnilo školské kolo súťaže Slávik Slovenska. V jednotlivých kategóriách sa speváckej súťaže zúčastnilo spolu 23 žiakov.
    • Kontakty

      • Základná škola, Saratovská ul. 85, Levice
      • 0911 334 225 - vrátnica
        0910 486 759 - tajomníčka /mobil/
        036 631 2577 - tajomníčka
        0911 330 225 - vedúca jedálne /mobil/
        036 622 3564 - vedúca jedálne
      • Saratovská ul. 85
        934 05 Levice
        Slovakia
      • 37864432
    • Prihlásenie