Niekoľko týždňov sme na vyučovacích hodinách prírodovedy odhaľovali tajomstvá a záhady vesmíru. Prostredníctvom skupinovej práce sme sa zoznamovali s našou Mliečnou galaxiou, získavali sme základné informácie o Slnečnej sústave. Pracovali sme s encyklopédiami, využívali kľúčové slová a mapy pojmov. Informácie sme čerpali aj z odborných webových stránok, sledovali sme zaujímavé videá, ktoré nám priblížili život na medzinárodnej vesmírnej stanici.
Novinky
Vesmír v našich projektoch, 4.A
Učíme sa o vesmíre
Do fotogalérie bol pridaný nový album Učíme sa o vesmíre.
29
Tvorba plagátov s protidrogovou tematikou
Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorba plagátov s protidrogovou tematikou.
1
Deň sporenia
Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň sporenia.
29
Tekovská hvezdáreň
Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekovská hvezdáreň.
36
Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice
Do fotogalérie bol pridaný nový album Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice.
57
Školské kolo diktátovej olympiády
- Dňa 27.10.2021 sa uskutočnilo školské kolo diktátovej olympiády zo SJL.
Zodpovedná: PaedDr. Judit Olajošová
Pomáhame seniorom pri práci s IKT
Do fotogalérie bol pridaný nový album Pomáhame seniorom pri práci s IKT.
10
Hláskovacia súťaž
- Hláskovacia súťaž v anglickom jazyku
Zodpovedná: Mgr. Eva Kaszmánová
Pomáhame seniorom pri práci s IKT
- Mesiac október sa niesom v znamení pomoci starších pri práci s počítačovou technikou.
Zodpovení: Učiteľia informatiky, žiaci našej školy
Halloween
Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloween.
39
Tekvicová paráda
- K jeseni neodmysliteľne patria tekvice. Najznámejším spôsobom výroby dekorácií z tekvice je jej vyrezávanie. Strašidelné vyrezávané tekvice si spájame so sviatkom Halloween, ale zvykli sa používať ešte skôr, než sa tento sviatok začal oslavovať. Lampáše z tekvice sa umiestňovali do okien alebo pred domy. Na našej škole sme si vyzdobené tekvice vystavili na chodbe pred triedy. Celý týždeň sa tak na nás usmievali veselé ale i strašidelné svetlonosy. Tekvicová paráda pochádzala z dielne našich tvorivých žiakov prvého a druhého ročníka, ktorí nám za pomoci rodičov pomohli zachovať tento starý zvyk.
Tekvicová paráda
Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvicová paráda.
Týždeň zdravej výživy v II.C
Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň zdravej výživy v II.C.
20
Vysádzanie lipy
- Vysádzanie lipy
Zodpovedná: PaedDr. Vladimíra Meszárosová
Týždeň zdravej výživy
- Týždeň zdravej výživy
Zodpovedná: PaedDr. Vladimíra Meszárosová
Abeceda vitamínov v 2.B
Do fotogalérie bol pridaný nový album Abeceda vitamínov v 2.B.
20
Exkurzia na farmu „Na háji“ v Devičanoch
Žiaci 4. B a 7. C sa 12. októbra 2021, v rámci projektu „Zelená škola“ a projektu „Hovorme o jedle“, vybrali na exkurziu na farmu v Devičanoch. Po dodržaní všetkých opatrení, sme prežili krásne slnečné dopoludnie v príjemnom prostredí.
Na farme nás privítali príjemní majitelia, ktorí s láskou, s radosťou a s veľkým nadšením rozprávali o svojej práci, a zároveň aj koníčku. Po príchode sme sa rozdelili na dve skupiny a každá sa vybrala iným smerom.
Týždeň zdravej výživy v 4.A
Druhý októbrový týždeň sme sa tematicky zamerali na zdravú výživu a prevenciu obezity. Spoločne sme si zrealizovali niekoľko pútavých zážitkových aktivít, ktoré hravou formou poučili a zabavili celý kolektív. Každý deň v tomto týždni sme upriamili svoju pozornosť na jeden z faktorov zdravého životného štýlu. Naše chutné a zdravé desiaty boli dôkazom aplikácie naučeného do praxe. Využili sme rovesnícke vyučovanie, ktoré žiakov naučilo informácie vyhľadávať, spracovať a následne prezentovať kamarátom v triede. Postupne sme sa zamerali aj na potravinovú pyramídu, správny pomer základných živín v dennom jedálničku a nevynechali sme ani skupinovú prácu s témou produktov chovu a pestovania. Spoločne sme si pochutnali na zdravej bryndzovej a rybacej nátierke, domácom kváskovom chlebíku, na cviklových a mrkvových mafinách.
Dokonalé a nedokonalé ovocie a zelenina
Netradičný vzhľad – skvelá chuť
Plodiny, ktoré nespĺňajú štandardné požiadavky na tvar či veľkosť, bývajú často vyhadzované a nevyužité. Prostredníctvom rozhovorov so žiakmi a vytvorením si výstav v triedach, sme poukázali na kvalitné ovocie a zeleninu, ktorých jedinou chybičkou krásy je nedokonalý vzhľad. V prvom rade tak chceme vzdelávať žiakov a pomôcť k zníženiu plytvania potravinami.Podľa odhadov Európskej únie sa v rámci členských štátov v priebehu výrobného procesu vyhodí vyše deväť miliónov ton potravín.