Pondelok 29. 4. 2024

Navigácia

Muzikál Povala v DAB v Nitre

V dňoch  29. februára. a 1. marca 2024 žiaci 3.A, 3.B, 3.C,  4.B, 4.C  a 5.A triedy vymenili školské lavice za krásnu divadelnú sálu. Navštívili Divadlo Andreja Bagara v Nitre, kde si pozreli kultový maďarský rozprávkový muzikál Povala v slovenskom jazyku. Divadelné predstavenie ich očarilo vtipným príbehom o jednom vlámaní, o dvoch zaľúbencoch a štyroch duchoch hľadajúcich lepší svet.

Duchovia zabudnutých rozprávkových postáv už stáročia hľadali tú správnu povalu, kde sa mali stretnúť s Prievozníkom, aby ich odviedol na planétu večne živých. Prievozník však zatúžil stať sa aspoň na chvíľu človekom a prevtelil sa do nebezpečného gangstra Barabáša, čo rozpútalo kolotoč neuveriteľných a dobrodružných udalostí.
Muzikál Povala oslovil nie len detského, ale aj dospelého diváka. Ponúkol všetko, čo deti majú v príbehoch radi – duchov, gangstrov, robota, rozprávkové postavy, vynálezcu, dobrú a vtipnú babičku, smiešnych detektívov a tiež zaľúbencov. Detskí diváci zažili dobrodružstvo, vtip, napätie, tajomstvo, ale hlavne, čo je dôležité, šťastný koniec.

Spokojní žiaci odchádzali domov s hlbokým umeleckým zážitkom a pospevovaním.

Mgr. Natália Kinčiová


Fotoalbum:


      

      

      

 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Saratovská ul. 85, Levice
    Saratovská ul. 85
  • 0910 486 759 - tajomníčka /mobil/
    036 631 2577 - tajomníčka
    036 622 3564 - vedúca jedálne

Fotogaléria